Texts Tags by Chronological order

1987 (1) 1988 (2) 1989 (1) 1990 (5) 1991 (7) 1992 (17) 1993 (2) 1995 (1) 1999 (4) 2002 (5) 2005 (17) 2006 (52) 2007 (63) 2008 (44) 2009 (15) 2010 (50) 2011 (22) 2012 (15) 2013 (24) 2014 (22) 2015 (22) 2016 (20) 2017 (10) 2018 (11) 2019 (4) 2020 (10) 2021 (5) 2022 (5) 2023 (2)

---> ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ! διαβάστε σχετικά με το blog

---> ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ! διαβάστε σχετικά με το blog
κάντε κλικ πάνω στην εικόνα

18/11/2015

Ημερολόγιο ~ Calendar

Ημερολόγιο   22-5-1991



   Μία και τέταρτο η ώρα. Ημέρα Τετάρτη περασμένα μεσάνυχτα. Είκοσι δύο του μηνός.
[…]
   Αγαπητέ αναγνώστη τα έχεις διαβάσει πολλές φορές τα «παράπονα» μου.
[…]
   Χίλια εννιακόσια ενενήντα ένα. Και όλο μεγαλώνεις.
[…]
   Λες πως δεν σε ενδιαφέρουν οι γιορτές ψεύτη.
   Τι έχεις πάθει; Μετά από τόσο αυτοκριτική τελικά πέφτεις συνέχεια στα ίδια ατελείωτα βασανιστικά τέλματα.
   Σε τρομάζει η καθημερινότητα. Η δουλειά σου φαίνεται κουραστική και βαρετή και οι άνθρωποι απλησίαστοι. Φοβάσαι τα ξανοίγματα και τις κάθε είδους συναναστροφές. Γίνεσαι κουραστικός για τον ίδιο τον εαυτό σου και απελπιστικά τελματώδης. Που οδηγείσαι και τι οδηγείς; Τελικά γιατί βασανίζεσαι άδικα; Τελικά βασανίζεσαι γιατί ίσως σου αρέσει κάτι τέτοιο. Άφησε τον εαυτό σου χαλαρό και ελεύθερο να πετάξει. Μην ψάχνεις για απαντήσεις όταν δεν βρίσκεις καν τις ερωτήσεις. Ξαναδιάβασε τις σκέψεις σου και μάθε από αυτές.
[…]
   Αλλά τι ξέρεις εσύ από αντιξοότητες και εμπόδια στη ζωή. Εσύ τα βρήκες όλα στρωμένα και τα θέλεις και ξάστερα.
   Η μουσική είναι ό μόνος πιστός σου φίλος. Αυτό τραγούδαγε ο Μόρισον.
[…]
   Άρχισες και να καπνίζεις κιόλας. Νομίζεις πως βρήκες ένα σύντροφο παλιομαλάκα. Και να πίνεις ακούγοντας τα μπλουζ.
   Ε, λοιπόν σε αυτήν την εποχή που ζούμε μας έχει φάει η απληστία και η αλαζονεία. Μπορεί και να μην είχες τίποτα από όσα έχεις αυτή τη στιγμή στη ζωή σου. Μη προσπαθείς να αλλάξεις τις συνήθειες των άλλων αλλά μετέτρεψε τις δικές σου ανάλογα με τα μέτρα που εσύ θα ορίσεις για τον εαυτό σου. Ψάξε και βρες ανθρώπους και πράγματα που σου ταιριάζουν.
[…]
   Υπάρχουν άνθρωποι που σ’ αγαπούν. Μπορεί να είναι πολύ λίγοι. Αυτό δεν έχει σημασία. Υπάρχουν άνθρωποι που σε εκτιμούν. Μπορεί και αυτοί να είναι πολύ λίγοι. Βοήθησε τους να σε εκτιμήσουν περισσότερο και περισσότεροι. Έχεις ανεξάντλητο -αλλά καλά κριμένο- θησαυρό σκέψεων που γίνονται εύκολα πράξη αρκεί να κάνει ο άλλος την αρχή. Κάνε εσύ την αντεπίθεση τώρα. Βέβαια μη νομίζεις πως όλοι είναι πρόθυμοι να σε ακούσουν. Ζούμε σε σκάρτη κοινωνία. Αυτό μη το ξεχνάς ποτέ. Όλοι προσπαθούν να σε κατασπαράξουν στο παραμικρό σου λάθος. Φτιάξε γερά αντισώματα με διαυγή και ατσάλινα κύτταρα. Κράτα και την πισινή σου βέβαια. Πρόσεχε δεν είναι ρόδινα τα πράγματα. Άλλοι δεν έχουν καλύψει τα προς το ζην. Βέβαια δεν ξέρεις τι κάνει τον άνθρωπο ευτυχή και τι δυστυχισμένο. Θα το ανακαλύψεις αρκεί να σέβεσαι και να αξιοποιείς τις δυνατότητες του εαυτού σου.
   Άντε ελπίζω αυτή η μέρα που ήδη έχει αρχίσει, να σε προβληματίσει και να σε κάνει να σκεφτείς σοβαρά. Μη φοβάσαι τη δουλειά. Τα πάντα αποκτιούνται και κατακτιούνται σκληρά. Κανείς δε σου χαρίζει τίποτα. ΟΛΟΙ περιμένουν ανταλλάγματα.
   Είσαι στο δωμάτιο σου. Σε αυτό που έχεις περάσει τα περισσότερα χρόνια της ζωής σου. Και όλο παραπονιέσαι και κλαψουρίζεις. Δε λέμε να μην είσαι ευαίσθητος αλλά όχι ευπαθής. Πρέπει να γίνεις πολύ σκληρός «… ώστε να πρέπει να σε σκοτώσουν για να σε νικήσουν». Προσπάθησε· ο μόνος φίλος πραγματικός είναι ο άλλος σου εαυτός. Και μην ακούς πολύ Μόρισον.
   Τι λες για έναν ωραίο ύπνο. Ένα ωραίο όνειρο. Και μια καλή μέρα για ξεκίνημα. Μην έχεις άγχος για τίποτα. Σιγά-σιγά και όσα προλάβεις, μην πιέζεις τον εαυτό σου αλλά και μην αφήνεσαι στο έλεος.
   Τι σκέφτεσαι τώρα. Τίποτα δεν αξίζει στη ζωή άμα γίνεται ο μοναδικός στόχος. Πρέπει να έχεις πολλούς στόχους. Όχι λίγους. Πολλούς.
   Μη κοιτάς και πολύ το παρελθόν. Αυτό πάει πέρασε. Προσπάθησε να διδαχτείς από αυτό και τίποτα άλλο. Το μέλλον να το σκέφτεσαι αλλά κυριότερα να ΖΕΙΣ το παρόν…
   Περίμενε να τελειώσει η κασέτα και πάμε παρέα να πιούμε γάλα. Μη με ξεχάσεις πάρε με μαζί σου.
   Αφήσου λίγο, χαλάρωσε. Μη σκέφτεσαι τίποτα. Παρά μόνο το όνειρο και τις λίγες ώρες ύπνου που σου απομένουν.
   Με άφησες. Έτσι μπράβο ξανάρχισε να γράφεις. Ξύπνα νωρίς αύριο. Δεν το κάνεις συχνά αυτό. Ξύπνα νωρίς, κάνε λίγο γυμναστική. Πιες ένα δυνατό καφέ και φύγε ορεξάτος για δουλειά. Όρεξη για ζωή. Μην είσαι αυτοκαταστροφικός.
   Όλοι πεθαίνουν οργανικά και άλλοι λειτουργικά, ψυχολογικά και τα συναφή. Όλοι όμως θα έχουμε μια θέση στο χώμα.
   Σημασία έχει τι θα έχεις να σκέφτεσαι.
   Τι σημαίνουν για σένα όλα αυτά που έγραψες και όλο κοιτάς τον αριθμό τους; Τι, για να πεις αργότερα μπράβο; Α, δε θα τα πάμε καλά. Είπαμε αρχή! Όχι οπισθοδρόμηση.
   Πιες το γάλα και φάε το γλυκό τώρα.
   Πρέπει να διώξεις αυτή την απαίσια γεύση αυτού του απαίσιου καταναλωτικού αγαθού, του τσιγάρου. Άλλο φτιάξη κι άλλο γεύση. Για να εξηγούμαστε κιόλας.
   Πήγαινε ζυγίσου και μετά πέσε για ύπνο και μη σκέφτεσαι πως θα χαλάσεις μια κόλλα χαρτί για τόσες λίγες σκέψεις.
   Άντε καληνύχτα.
          Και να προσέχεις, ε…



Δεν υπάρχουν σχόλια: