Texts Tags by Chronological order

1987 (1) 1988 (2) 1989 (1) 1990 (5) 1991 (7) 1992 (17) 1993 (2) 1995 (1) 1999 (4) 2002 (5) 2005 (17) 2006 (52) 2007 (63) 2008 (44) 2009 (15) 2010 (50) 2011 (22) 2012 (15) 2013 (24) 2014 (22) 2015 (22) 2016 (20) 2017 (10) 2018 (11) 2019 (4) 2020 (10) 2021 (5) 2022 (5) 2023 (2)

---> ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ! διαβάστε σχετικά με το blog

---> ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ! διαβάστε σχετικά με το blog
κάντε κλικ πάνω στην εικόνα

28/06/2016

Λίγα λόγια για το ιστολόγιο ΑΣΠΡΟ~ΜΑΥΡΟ ~ Few words about blog WHITE~BLACK

Λίγα λόγια για το ιστολόγιο ΑΣΠΡΟ~ΜΑΥΡΟ
Τελευταία ενημέρωση ανάρτησης: 1-1-2023
Πρώτη καταχώριση ανάρτησης στο ιστολόγιο ΑΣΠΡΟ~ΜΑΥΡΟ: 26-11-2008

ΑΣΠΡΟ~ΜΑΥΡΟ blog
ΑσπροΜαυρο facebook page

σχόλιο στις 14-9-2020
Σχετικά με το παρακάτω σχόλιο: πάντα θα υπάρχουν και εξαιρέσεις για να επιβεβαιώνουν τον κανόνα.

σχόλιο στις 2-1-2016
Από τα μέσα Νοέμβρη του 2015 πήρα την απόφαση πως θα σταματήσω να αναπαράγω οτιδήποτε από την τρέχουσα (ή παρελθούσα) πολιτική, καλλιτεχνική ή άλλη επικαιρότητα. Θα αναρτώ μόνο δικές μου δημιουργίες από κείμενα, φωτογραφίες, βίντεο ή οτιδήποτε άλλο. Δηλαδή θα γίνουν όλα τα ιστολόγια μου καθαρά προσωπικά. Με τέτοιο ορυμαγδό της τρέχουσας επικαιρότητας στα πάντα, αλλά και για προσωπική αλλαγή οπτικής στα πράγματα, δεν βρίσκω λόγο να κάνω πλέον οτιδήποτε άλλο. Η προσωπική βέβαια οπτική ως χρώμα, σχήμα, σκέψη, ιδέα και άρωμα δεν αλλάζει σε κάτι από όλα αυτά που έχω αναρτήσει κατά καιρούς σε όλα μου τα ιστολόγια από το 2007. Ίσα-ίσα έχει γίνει πια πιο ξεκάθαρη, πηγαία, ώριμη και αποκρυσταλλωμένη η οπτική μου και η στάση ζωής μου, αλλά πάντα θα παραμένει Μαθήτρια της ίδιας της Ζωής και της πορείας της. Πως αλλιώς άλλωστε;

σχόλιο στις 9-12-2015
για τη σελίδα "Άσπρο-Μαύρο" στο φατσοβιβλίο
(πρώην) https://www.facebook.com/antikapitalistiki.paremvasi

Στις 9-12-2015 άλλαξε το όνομα της σελίδας στο fb από "Αντικαπιταλιστική Παρέμβαση" σε "Άσπρο-Μαύρο" διότι ΔΕΝ βρίσκουμε πλέον κανένα λόγο να αναμεταδίδουμε πληροφορίες οι οποίες αναπαράγονται σε εναλλακτικά, αριστερά και αναρχικά μέσα.
Ο λόγος αυτός είναι προφανής: τα πάντα αλλάζουν (αλίμονο αν ΔΕΝ γινόταν αυτό) και τα πάντα βρίσκονται μέσα σε μια διαρκή πάλη ετεροκαθορισμού μέσα στο χωροχρόνο όπου Υπάρχουν.
Εξάλλου η ματιά μας θα είναι πάντα Αντικαπιταλιστική, Αντιφασιστική και ΠΆΝΤΑ από τη Ταξική πλευρά των μη προσκυνημένων και των ελεύθερων ανθρώπων και πλασμάτων παντού στη Γη. Αυτό θα προσπαθούμε πάντα πια μέσα από το γραπτό, προφορικό, φωτογραφικό φακό ή κάμερα της ακτιβιστικής μας συμμετοχής/παρουσίας, των γραπτών μας κειμένων, των φωτογραφιών ή βίντεο μας που θα αναδημοσιεύονται από τα blog μας.

Απλά ήρθε το πλήρωμα του χρόνου και δεν βρίσκουμε πλέον κανένα νόημα να αναμεταδίδουμε ειδήσεις της τρέχουσας επικαιρότητας από εναλλακτικά, αριστερά και αναρχικά μέσα. Αυτός ο κύκλος έκλεισε. Οριστικά, προσωρινά, θα δείξει. Προχωράμε παρακάτω, ξεκολλώντας από τον εθισμό του διαδικτύου και της άμεσης ενημέρωσης και πλέον θα αναμεταδίδουμε από τα ιστολόγια μας κείμενα, φωτογραφίες, βίντεο ή οτιδήποτε άλλο μόνο δικής μας δημιουργίας μέσω αυτής της σελίδας.

https://www.facebook.com/notes/%CE%AC%CF%83%CF%80%CF%81%CE%BF-%CE%BC%CE%B1%CF%8D%CF%81%CE%BF/%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%B3%CE%AE-%CE%BF%CF%80%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82/665778046897370


ΓΙΑ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ
Νοέμβριος 2008

Το Ιστολόγιο αυτό θα είναι ένας χώρος ανταλλαγής απόψεων, θέσεων και προτάσεων.

Στις αναρτήσεις του θα μπορείτε να βρείτε θέματα γενικού ενδιαφέροντος όπως είναι τα κοινωνικά θέματα και ότι μπορεί να αφορά την Παιδεία στη χώρα μας, και πιο ειδικά θέματα όπως είναι το σκάκι, η πεζοπορία, κ.α.

Σε όσες φωτογραφίες και αναρτήσεις δεν αναγράφεται η πηγή σημαίνει πως ανήκουν σε εμένα και τις έχω δημιουργήσει εγώ.

Σε όσες αναρτήσεις δημοσιεύονται άρθρα που δεν ανήκουν σε εμένα θα αναφέρεται πάντα η πηγή τους. Για τα δε γραφόμενα των άρθρων υπεύθυνοι είναι αποκλειστικά οι αρθογράφοι και μόνο του συγκεκριμένου άρθρου. Θέλοντας να πω με αυτό πως δεν είναι υποχρεωτικό να ασπάζομαι και να πιστεύω ντε και καλά τα γραφόμενα των άρθρων που δημοσιεύω. Και τέλος μόνο ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται σε αυτό το ιστολόγιο.

Σημασία έχει ο γόνιμος διάλογος γύρω από θέματα που μας απασχολούν, μας ενδιαφέρουν και μας προβληματίζουν στην επαγγελματική και καθημερινή ζωή μας, χωρίς την συνδρομή ή την καθοδήγηση των κομματικών παρατάξεων και των συνδικαλιστικών τους οργανώσεων. Τέτοια άρθρα δε θα δημοσιεύονται σε αυτό το Ιστολόγιο. Και αν τύχει και δημοσιευτούν, πχ: μπορεί να ανήκει μια ιστοσελίδα σε ένα πολιτικό κόμμα και εγώ να μη το ξέρω, θα είναι από άγνοια και μόνο. Γι’ αυτό μπορείτε να με ενημερώσετε καλοπροαίρετα.

Επίσης θέλω να πω τούτο σε αυτόν τον αναγνώστη του ιστολογίου που θα ψάξει και θα βάλει αυθαίρετα μια ταμπέλα, κόκκινη, πράσινη ή μπλε, σε αυτό το ιστολόγιο, πως λάθος θα κάνει. Κομματικοποιημένος δεν υπήρξα ποτέ αλλά πολιτικοποιημένος, ναι, υπήρξα. Έχω τις πολιτικές μου απόψεις και πεποιθήσεις αλλά αυτές τις κρατώ για τον εαυτό μου.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

Αυτό που θέλω να πω στους αναγνώστες του ιστολογίου είναι πως επειδή είμαι πολύ ευαισθητοποιημένος στα ζητήματα της παιδείας από τότε που ήμουν μαθητής Γυμνασίου, θα προσπαθήσω να συμβάλλω μόνο προς μία κατεύθυνση που εγώ υποστηρίζω πέρα από κομματικές σκοπιμότητες και επιταγές: θα προσπαθήσω το λοιπόν να συμβάλλω στον αγώνα ώστε οι Έλληνες να καταλάβουν πως η Παιδεία πρέπει να είναι μία ή ένα από τις ιδέες - αξίες - ιδανικά - λειτουργήματα που θα πρέπει να μας βρουν ενωμένους ώστε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να κοιτάξουμε μπροστά το μέλλον των παιδιών μας, το μέλλον της χώρας μας, πέρα από ταμπέλες, σκοπιμότητες, κλίκες και συμφέροντα. Μπορεί να διαβάζεται ουτοπικό αλλά εμένα μόνο αυτό με εκφράζει.

Γιατί η Παιδεία είναι το μέλλον της χώρας μας. Και έχουμε ευθύνη, ιδιαίτερα μεγάλη, αυτοί ειδικά που εργάζονται και ζουν από αυτή.

Και πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα την Τεχνολογική Κατεύθυνση όλων των βαθμίδων της Εκπαίδευσης (και της Δευτεροβάθμιας αλλά και της Τριτοβάθμιας) γιατί μια που δεν έχουμε εργοστάσια κατασκευής προϊόντων (…είχα δουλέψει σε τρία εργοστάσια κατασκευής κλιματιστικών και προϊόντων θέρμανσης που και τα τρία από αυτά τώρα είναι κλειστά!) μας έχει μείνει ο τομέας της παροχής υπηρεσιών και σε αυτό θα πρέπει να γίνουμε ιδιαίτερα ανταγωνιστικοί σε αυτό το πολύ δύσκολο παγκόσμιο και Ευρωπαϊκό περιβάλλον.

Δυστυχώς στην πιάτσα έξω τα πτυχία τουλάχιστον της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, δεν έχουν κύρος και κάποιο ειδικό βάρος, ώστε ο εργοδότης που προσλαμβάνει έναν εργαζόμενο με τέτοιου είδους πτυχίο να το θεωρεί αξιόπιστο και επαρκές για την πρόσληψη του (πάντα εννοώ μέχρι το βαθμό εκείνο που τα τυπικά προσόντα -βαθμός και δεξιότητες- του πτυχίου υποτίθεται πως αντικατοπτρίζουν).

Και πάνω σε αυτό να σας πω μια προσωπική μου εμπειρία σε μια εταιρεία, από αυτές που αναφέρω παραπάνω και έχουν κλείσει σήμερα, πριν καν με προσλάβει ο εργοδότης και για να του αποδείξω πως ήξερα να κολλάω με οξυγόνο με έβαλε να κολλήσω μπροστά του ώστε να με προσλάβει ως τεχνίτη οξυγονοκολλητή.

Αυτά τα ολίγα προς το παρόν για τη Παιδεία.
Νοέμβριος 2008


~/|\~

Σας ευχαριστώ που επισκεφθήκατε τα Ιστολόγια μου!
Thank you for visiting my Blogs!


για οτιδήποτε θέλετε επικοινωνήστε
με τον διαχειριστή, κάτοχο και συντάκτη των ιστολογίων
Ευχαριστώ για το πέρασμα σας από εδώ!
for anything you want contact
with administrator, owner and author of the blogs
Thank you for passing by from here!


~/|\~




το κείμενο θα το βρείτε κι εδώ:

seizeTHEsky_copyright©2007-2023


Δεν υπάρχουν σχόλια: